ÄP fototoimetus • 15. november 1999 kell 22:00

TV1 laiendab tulubaasi

Ühispanga asepresident Guido Gritsenko ütles, et surve muutusteks pole ostjatepoolne. «Juhatusega on see muidugi läbi räägitud,» ütles Gritsenko. «Kuid kuni läbirääkimised käivad, me rohkem ei saa midagi öelda.»

Reformi eesmärk on teha osa üksusi iseseisvamaks, et tulude baas suureneks, sõnas Toomet. Litsentsi omav Eesti Sõltumatu Televisiooni AS jääks valdusfirmaks ning näiteks tõlketoimetus või reklaamiosakond võiksid saada tütarfirmadeks.

«Kui praegu keegi tahab meilt reklaamklippi osta, siis teeme selle kvaliteetselt ära,» rääkis Toomet. «Aga meil on väga keeruline seda eelarvet maja sees ära jagada.»

Pärast restruktureerimist võiksid telejaama üksused pakkuda konkurentsi näiteks tõlke ja reklaami osas. «Võibolla läheb töö nii efektiivseks, et firma läheb kallimaks,» lausus Toomet. «Kuid ostjal on selgem skeem ja lihtsam osta. Ning ta saab tütarfirmad soovi korral maha müüa.»

TV1 on laenu tagatisena Ühispangale jäänud telejaam, mis seni toodab jätkuvalt kahjumit.

Autor: ÄP

Hetkel kuum