• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisturud toetavad Eesti Telekomi aktsiat

  Telekomi aktsia hinna langus sai eile alguse Londonis ning kandus edasi Tallinna börsile. Londonis alustas Telekomi aktsia 90 krooni tasemel ning langes kella kolmeks 85 krooni tasemele.
  Tallinnas langes aktsia hind vahepeal samuti 85 kroonile ehk enam kui 7% esmaspäevasest sulgemishinnast madalamale tasemele, kuid viimase kauplemispooltunniga kogus end ning aktsia sulgemishinnaks kujunes 87,5 krooni, mis on esmaspäevasest 4,89% madalam.
  Eesti ettevõtete traagika on väga väike likviidsus, mistõttu vähimagi ostu- või müügihuvi ilmnemisel liigub aktsia hind suures ulatuses, viies ka väga heade majandusnäitajatega ettevõtete aktsia hinna põhjendamatusse langusesse, lausus ühe Helsingi investeerimisfirma tundmatuks jääda soovinud analüütik.
  «Kui ettevõtte vabalt kaubeldav osa ulatub miljarditesse kroonidesse, siis leidub alati investoreid, kes otsustavad kasumit võtta,» iseloomustas eile börsil toimunut Ühispanga kapitaliturgude strateeg Aivo Kangus, kes prognoosis aktsiale varasemast suuremat volatiilsust juba reedel.
  Telekomi aktsia reedene hinnatõus oli liiga kiire ja ahvatles spekulante kasumivõtmisele, rääkis EFM Optiva Asset Managementi analüütik Rünno Pajumägi.
  Vaatamata eile toimunud hinnalangusele ei pea analüütikud tõenäoliseks, et reedene aktsiahindade tõus oli juhuslik ja mööduv nähtus.
  «Isegi kui tehniline korrektsioon kestab mitu päeva, ei saaks trendi murdumisest rääkida enne, kui aktsiahinnad langevad samale tasemele, kust tõus algas,» lausus Kangus.
  Eesti Telekomi aktsia on fundamentaalselt allahinnatud ning aktsia hinna tõusu peaks toetama telekommunikatsioonisektori üldine hinnatõus maailmas, märkis Pajumägi.
  Pajumägi sõnul on Telekomi aktsia olnud välisinvestorite huviorbiidist pikka aega väljas, kuid sektori üldine hinnatõus toetab huvi taastärkamist.
  Euroopa telekommunikatsioonisektori indeks IN-TELCO on kuuga tõusnud rohkem kui viiendiku võrra. IN-TELCO koondab Euroopa 17 telekommunikatsiooniettevõtte aktsiat, sealhulgas Deutsche Telekom, Ericsson, France Telekom, Nokia ja Siemens.
  Välisinvestorite huvist siinse turu vastu annavad Kanguse sõnul tunnistust korralikud päevakäibed. Reedel ja esmaspäeval kaubeldi Tallinna börsil 24 miljoni krooni eest, eile ulatus börsikäive üle 43 miljoni krooni.
  Helsingi investeerimisfirma analüütik nimetas Eesti turu suurima probleemina ettevõtete väiksust, mis ei meelita siia investeerima maailmamastaapides suuri investoreid. Svenska Handelsbankeni maakler Janek Moik lausus pärast reedest hinnatõusu samuti, et tõeliselt suured tegijad ei hakka Eesti Telekomi aktsiaga kunagi kauplema.
  Fleming Asset Managementi rahvusvaheliste investeeringute direktori Rob Lay sõnul hoiab välisinvestoreid Eesti turult eemal võimalike sajandivahetuse probleemide kartus, kuid pärast aastavahetust peaksid investorid siia tagasi pöörduma.
  Hansa Investments tõstis eile avaldatud raportis Eesti Telekomi selle aasta kasumiprognoosi 7 protsendi võrra 810 mln kroonini, kuid ei muutnud ettevõtte aktsia oodatavat hinnataset, mis on 115 krooni. Suprema on Telekomi fundamentaalselt põhjendatud aktsia hinnaks avaldanud 117 krooni ja Ühispank 96 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.