25. november 1999 kell 22:00

Riigieelarve võib lõpphääletusele minna 15. detsembril

Rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson märkis, et pärast eelnõu teise lugemise lõppu on kavas esitada lühike parandusettepanekute tähtaeg, et need samal nädalal läbi arutada ja eelnõu järgmise nädala päevakorda lülitada.

Eile vaatas rahanduskomisjon läbi 2000. aasta riigieelarve eelnõu kohta esitatud ligi 160 parandusettepanekut ja toetas neist valdavalt koalitsiooni ettepanekuid.

«Opositsiooni ettepanekute sisu vaidlustada ei saa, kuid probleem on, et katteallikaid pole ning need, mida nad pakuvad, lihtsalt ei sobi,» ütles Isamaaliitu kuuluv Jürgenson.

Ta märkis, et opositsioon lähtub oma ettepanekutes ettevõtete tulumaksu säilitamisest, samuti kaitsekulutuste vähendamisest ja riigivara müügist, mis katteallikatena on võimuliidule vastuvõetamatud. Rahanduskomisjonis heakskiidetud ettepanekud põhimõttelisi muutusi kaasa ei toonud, oli mõningaid ringitõstmisi ja kulutuste juurdetoomist, lisas Jürgenson.

Autor: BNS

Hetkel kuum