• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majutajad lauskontrolli alla

  Eelmise nädala reedest võivad majutusteenust pakkuda ainult atesteeritud ööbimiskohad, turismiameti andmeil puudub tunnistus ligi 70 protsendil Eesti majutuskohtadest.
  Eestis on kokku 498 majutusettevõtet, kellest atesteerimistunnistuse on saanud vaid 110 ööbimiskohta. Turismiamet ootab sel nädalal avaldusi veel tervelt hulgalt hilinejatelt, kelle seas on ka rahvusvahelisse Mercure'i hotelliketti kuuluv Grand Hotel Mercure Tallinn. «Töönädal tuleb kindlasti tihe,» lausus turismiameti arendusosakonna juhataja Anne Hermlin.
  246 ööbimiskohaga hotelli Grand Hotel Mercure administratsioonis töötav Marko Müürisepp ütles, et hotellil võinuks atesteerimistunnistus olla juba alates avamisest, ent viivituse tingis mitme asjaolu kokkulangemine. «Mingi avaldus läks vist postiga valesse kohta,» lisas ta.
  Tallinna Särgava külalistemaja juhataja Jüri Padam ütles, et nende majutuskoha ainus atesteerimistunnistuse saamist takistav tegur on tuletõrjeredel, mis nõutud paigas soosis varaste tegevust. «Tallinnas on tegelikult neid nõudeid palju kergem täita,» lausus ta.
  Majutusettevõtetele esitatavate kohustuslike nõuete järgi liigitatakse ööbimiskohad 7 kategooriasse -- hotellid, motellid, külalistemajad, hostelid, puhkemajad, puhkekülad ja -laagrid ning kodumajutus. Igale kategooriale on sätestatud minimaalsed kriteeriumid, millele nad peavad vastama. Need puudutavad näiteks evakuatsiooniplaani olemasolu, tualettide arvu jm.
  Turismiamet on kooskõlastanud tarbijakaitseametiga tööplaani, mille järgi esitab turismiamet tarbijakaitseameti regionaalsetele üksustele piirkonnas tegutsevate atesteerimata majutusettevõtete nimekirja. «Kokkuleppe kohaselt kontrollivad nad tunnistuse olemasolu nähtaval kohal,» lausus Anne Hermlin.
  Atesteerimistunnistuse puudumisel teeb tarbijakaitseamet majutuskoha pidajale ettekirjutuse, mis annab asutusele võimaluse enne järelkontrolli taotleda atesteerimistunnistust. «Tarbijakaitseseadusest lähtuvaid trahve ei hakata määrama sisuliselt enne kahte kuud,» lisas Hermlin.
  Hermlin lausus, et eriti oluline on majutusteenuse pakkujate liigitamine välisturistidele. «Tänased nõuded on kooskõlas ELi turismistatistika liigitusega ja majutusettevõtete tuleohutuse ja tervisekaitse juhistega,» sõnas Hermlin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.