5. detsember 1999 kell 22:00

Eesti Baltimaade jõukaim

Kolme Balti riigi pingerida näeb elanike jõukuse järgi välja järgmine: Eesti, Leedu ja Läti, teatas Emori turundusjuht Ivar Risthein. Eestis on uuringu kohaselt perede tulutase kõrgeim ja mitterahaliste tulude osa väikseim.

Eestis omab rahalisi sääste 59 protsenti peredest, Leedus 38 protsenti ja Lätis 32 protsenti peredest.

Eestis on 85 protsendil täiskasvanud elanikest oma pangakonto, Leedus ja Lätis oluliselt väiksemal arvul elanikest. Peamiselt erineva pakkumisstruktuuri tõttu pole suhe pankadega meie naaberriikides märkimisväärselt oluline.

Leedus on 51 protsendil elanikest oma pangakonto, Lätis vaid 34 protsendil täiskasvanud elanikest.

Arvestades nii rahalisi kui ka mitterahalisi sissetulekuid, nagu naturaalmajandus, tööandja tehtavad soodustused ja muud tulud, on Leedu elanike tulutase kõrgem kui Lätis, ütles Risthein. Mitterahaline tulu moodustab Emori andmetel Lätis 14 protsenti ja Leedus 17 protsenti sissetulekutest.

Pingerida Eesti, Leedu ja Läti moodustub ka inimeste finantsvõimaluste ja käitumise järgi, tõdes Risthein.

Autor: BNS

Hetkel kuum