• Jaga lugu:

  Eesti Baltimaade jõukaim

  Kolme Balti riigi pingerida näeb elanike jõukuse järgi välja järgmine: Eesti, Leedu ja Läti, teatas Emori turundusjuht Ivar Risthein. Eestis on uuringu kohaselt perede tulutase kõrgeim ja mitterahaliste tulude osa väikseim.
  Eestis omab rahalisi sääste 59 protsenti peredest, Leedus 38 protsenti ja Lätis 32 protsenti peredest.
  Eestis on 85 protsendil täiskasvanud elanikest oma pangakonto, Leedus ja Lätis oluliselt väiksemal arvul elanikest. Peamiselt erineva pakkumisstruktuuri tõttu pole suhe pankadega meie naaberriikides märkimisväärselt oluline.
  Leedus on 51 protsendil elanikest oma pangakonto, Lätis vaid 34 protsendil täiskasvanud elanikest.
  Arvestades nii rahalisi kui ka mitterahalisi sissetulekuid, nagu naturaalmajandus, tööandja tehtavad soodustused ja muud tulud, on Leedu elanike tulutase kõrgem kui Lätis, ütles Risthein. Mitterahaline tulu moodustab Emori andmetel Lätis 14 protsenti ja Leedus 17 protsenti sissetulekutest.
  Pingerida Eesti, Leedu ja Läti moodustub ka inimeste finantsvõimaluste ja käitumise järgi, tõdes Risthein.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.