Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Primo venitab maksmisega

  ASi Rakvere Lihakombinaat müügi- ja turundusdirektor Janek Oblikas kinnitas, et Primoga on viimasel ajal olnud suuri probleeme. Äripäeva andmetel oli Primo võlgnevus lihakombinaadile üle 200 000 krooni.
  Oblikas tunnistas, et novembris oli võlg suur. «Siis võtsime asja ise käsile ja leppisime kokku, et liha kui esmatarbekauba eest meile nii palju võlgu ei jääda,» lisas ta. «Leib, piim ja liha peavad letil olema, kui maiustus jääb inimesel ostmata, ei juhtu midagi,» selgitas Oblikas Primo koostöövalmidust Rakvere Lihakombinaadiga.
  ASi Ösel Foods osakonnajuhataja lausus, et kuigi neil Primoga probleeme pole, on ta kuulnud väidet, et Primo on raskustes, sest käes on välispankadelt võetud laenu aastane maksetähtaeg. «Üks Tallinna hulgiladu küsis meilt, kas Primo meile polegi võlgu,» märkis osakonnajuhataja.
  Lihatööstuse ASi Karree raamatupidaja Urve Koit lausus, et õnneks Primo neile palju võlgu pole. «Üle tähtaja on üks viie tuhande kroonine arve,» ütles ta.
  Adavere Lihatööstuse finantsdirektor Margus Kill sõnas, et enam Primol firmale maksmata arveid pole, sest lihatööstus ja Hansa Liising sõlmisid faktooringlepingu, mille kohaselt maksab pank võlgnevuse tarnijale ära ning kasseerib ise võlglaselt raha sisse.
  Kill ütles, et enne faktooringlepingu sõlmimist tööstusel Primoga suuri probleeme polnud. «Nüüd olen kuulnud, et paljudel on probleeme Primolt raha kättesaamisega,» lisas Kill.
  Primo kaubamärki kandva kaupluse omanikfirma ASi Hypermarket direktor Peeter Ranne ütles eile ajakirjanikule, et tema ei saa aru, mida viimane temast tahab. «Ma ei saa aru, miks te helistate mulle, aga aitäh teile,» lausus Ranne ja pani telefonitoru hargile.
  Konsumi ja Maksimarketi kauplusekettide omaniku Eesti Tarbijateühistu Keskühistu juhatuse liige Mihkel Sims ütles, et lõbu pärast kaubakeskus tarnijatele raha maksmata ei jäta. «Võib arvata, et on probleeme mingi maksega, millega viivitada ei saa,» ütles Sims. «Võlg hankijatele on ju kõige odavam raha. Kuna suured üksused on hankijatele tähtsad, ei hakka nad oma arvetega palju peale suruma.»
 • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.