• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Primo venitab maksmisega

  ASi Rakvere Lihakombinaat müügi- ja turundusdirektor Janek Oblikas kinnitas, et Primoga on viimasel ajal olnud suuri probleeme. Äripäeva andmetel oli Primo võlgnevus lihakombinaadile üle 200 000 krooni.
  Oblikas tunnistas, et novembris oli võlg suur. «Siis võtsime asja ise käsile ja leppisime kokku, et liha kui esmatarbekauba eest meile nii palju võlgu ei jääda,» lisas ta. «Leib, piim ja liha peavad letil olema, kui maiustus jääb inimesel ostmata, ei juhtu midagi,» selgitas Oblikas Primo koostöövalmidust Rakvere Lihakombinaadiga.
  ASi Ösel Foods osakonnajuhataja lausus, et kuigi neil Primoga probleeme pole, on ta kuulnud väidet, et Primo on raskustes, sest käes on välispankadelt võetud laenu aastane maksetähtaeg. «Üks Tallinna hulgiladu küsis meilt, kas Primo meile polegi võlgu,» märkis osakonnajuhataja.
  Lihatööstuse ASi Karree raamatupidaja Urve Koit lausus, et õnneks Primo neile palju võlgu pole. «Üle tähtaja on üks viie tuhande kroonine arve,» ütles ta.
  Adavere Lihatööstuse finantsdirektor Margus Kill sõnas, et enam Primol firmale maksmata arveid pole, sest lihatööstus ja Hansa Liising sõlmisid faktooringlepingu, mille kohaselt maksab pank võlgnevuse tarnijale ära ning kasseerib ise võlglaselt raha sisse.
  Kill ütles, et enne faktooringlepingu sõlmimist tööstusel Primoga suuri probleeme polnud. «Nüüd olen kuulnud, et paljudel on probleeme Primolt raha kättesaamisega,» lisas Kill.
  Primo kaubamärki kandva kaupluse omanikfirma ASi Hypermarket direktor Peeter Ranne ütles eile ajakirjanikule, et tema ei saa aru, mida viimane temast tahab. «Ma ei saa aru, miks te helistate mulle, aga aitäh teile,» lausus Ranne ja pani telefonitoru hargile.
  Konsumi ja Maksimarketi kauplusekettide omaniku Eesti Tarbijateühistu Keskühistu juhatuse liige Mihkel Sims ütles, et lõbu pärast kaubakeskus tarnijatele raha maksmata ei jäta. «Võib arvata, et on probleeme mingi maksega, millega viivitada ei saa,» ütles Sims. «Võlg hankijatele on ju kõige odavam raha. Kuna suured üksused on hankijatele tähtsad, ei hakka nad oma arvetega palju peale suruma.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Balti aktsiaturg tegi Enefit Greeni abiga rekordilise käibe
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.