Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Primo venitab maksmisega

  ASi Rakvere Lihakombinaat müügi- ja turundusdirektor Janek Oblikas kinnitas, et Primoga on viimasel ajal olnud suuri probleeme. Äripäeva andmetel oli Primo võlgnevus lihakombinaadile üle 200 000 krooni.
  Oblikas tunnistas, et novembris oli võlg suur. «Siis võtsime asja ise käsile ja leppisime kokku, et liha kui esmatarbekauba eest meile nii palju võlgu ei jääda,» lisas ta. «Leib, piim ja liha peavad letil olema, kui maiustus jääb inimesel ostmata, ei juhtu midagi,» selgitas Oblikas Primo koostöövalmidust Rakvere Lihakombinaadiga.
  ASi Ösel Foods osakonnajuhataja lausus, et kuigi neil Primoga probleeme pole, on ta kuulnud väidet, et Primo on raskustes, sest käes on välispankadelt võetud laenu aastane maksetähtaeg. «Üks Tallinna hulgiladu küsis meilt, kas Primo meile polegi võlgu,» märkis osakonnajuhataja.
  Lihatööstuse ASi Karree raamatupidaja Urve Koit lausus, et õnneks Primo neile palju võlgu pole. «Üle tähtaja on üks viie tuhande kroonine arve,» ütles ta.
  Adavere Lihatööstuse finantsdirektor Margus Kill sõnas, et enam Primol firmale maksmata arveid pole, sest lihatööstus ja Hansa Liising sõlmisid faktooringlepingu, mille kohaselt maksab pank võlgnevuse tarnijale ära ning kasseerib ise võlglaselt raha sisse.
  Kill ütles, et enne faktooringlepingu sõlmimist tööstusel Primoga suuri probleeme polnud. «Nüüd olen kuulnud, et paljudel on probleeme Primolt raha kättesaamisega,» lisas Kill.
  Primo kaubamärki kandva kaupluse omanikfirma ASi Hypermarket direktor Peeter Ranne ütles eile ajakirjanikule, et tema ei saa aru, mida viimane temast tahab. «Ma ei saa aru, miks te helistate mulle, aga aitäh teile,» lausus Ranne ja pani telefonitoru hargile.
  Konsumi ja Maksimarketi kauplusekettide omaniku Eesti Tarbijateühistu Keskühistu juhatuse liige Mihkel Sims ütles, et lõbu pärast kaubakeskus tarnijatele raha maksmata ei jäta. «Võib arvata, et on probleeme mingi maksega, millega viivitada ei saa,» ütles Sims. «Võlg hankijatele on ju kõige odavam raha. Kuna suured üksused on hankijatele tähtsad, ei hakka nad oma arvetega palju peale suruma.»
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Viljakasvatajad said eelmisel aastal hea saagi
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.