• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko Ehitus on ehitusfirmadest parim

  Merko Ehitus lõi konkurente nii käibe, kasumi kui ka kasumi kasvu poolest. Merko käive ulatus mullu 843 miljoni kroonini, mis on iseseisvunud Eesti parim ehitusfirma tulemus. Ettevõtte kasum oli 1998. a üle 38 miljoni krooni, mis ületab paremuselt teist kasumiga firmat, EVR Koehnet enam kui 23 miljoni krooniga. Võrreldes 1997. aastaga kasvatas Merko Ehitus kasumit 12 miljoni krooni võrra.
  Merko Ehituse tegevdirektor Tõnu Toomik pidas firma trumbiks väga head betoonkarkasside rajamise kvaliteeti. «Edu ja klientide usalduse oleme saavutanud tänu konkurentsivõimelistele hindadele, lühikestele tähtaegadele, efektiivsele juhtimisele ja kindlasti ka kvaliteedile,» lausus Toomik. Ta tõdes, et eelmine aasta oli Merko Ehitusele edukas. Firma ehitustööde maht kasvas 1,7 korda ning puhaskasum 1,5 korda. 1998. aastal laienes Merko Ehitus Lätti ja Leetu. Eestis olid Merko suurimad objektid eelmisel aastal Al Mare keskus, büroohooned Järvevana teel ja Mustamäe teel, Ikla piiripunkt ja Tallinnas Maleva tänava elamu- ja büroohoone rekonstrueerimine.
  Merko Ehituse ASile järgnesid igal aastal koostatavas pingereas Lemminkäinen Eesti AS ja TREF AS. Lemminkäinen Eesti edu sõltus suuresti Rocca al Mare kaubakeskuse projekti realiseerimisest, teedeehitusega tegelev TREF aga suutis võrreldes 1997. aastaga töödemahu kahekordistada.
  Eelmise aasta TOPi võitja Nord DV langes sel aastal TOPist välja. Eesti üks suuremaid ehitusfirmasid AS EMV langes 3. kohalt 97. kohale.
  Ehitusfirmade TOP 100 kujuneb kuue näitaja põhjal. Sada suuremat ettevõtet reastatakse edetabelisse käibe, käibe kasvu, kasumi, kasumi kasvu, rentaabluse ja varade tootluse järgi. Iga koht vastavas järjestuses annab mingi arvu punkte. Kuue edetabeli kokkuvõttes kõige vähem punkte saanud ettevõte on TOPi võitja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.