• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Atlantis Kaunase müüridel

  Tartu mängib veekogu ääres asuvate Tallinna ja Pärnu ööklubide vastu välja Emajõe piirile ulatuva Atlantise.
  Kuuekümnendatel Kaunase restoranina avatud hoone on Atlantisena võtnud lisaks ööklubile konverentsi- ja puhkekeskuse funktsioonid. Klubi haldava Monte Carlo juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul on Atlantise renoveerimine katse tõestada elu võimalikkust väljaspool Tallinna.
  Hollandi-Soome arhitekt Martinus Schuurman pidas ümberehituse juures oluliseks, et säiliksid ajastule iseloomulikud jooned. Atlantisel on Kaunasega palju sarnast, et renoveerimine ei mõjuks arhitektuurse tapmisena.
  Loodmaa sõnul on Monte Carlol kavas 5390 m² suurusel Emajõe-äärsel krundil kompleksi veelgi laiendada.
  Idee oli rajada Tartu kesklinna konverentsikeskus, vastuvõtu- ja peosaalid, restoran, ööklubi, kasiino ja piljardisaal koos vajalike tehniliste süsteemide ja parklaga.
  Atlantis on pisidetailideni läbi mõeldud eesmärgiga, et külastaja tunneks end siin mugavalt. Arhitekti põhjaliku ettevalmistustöö ning teiste projektis osalenute korrektse ja täpse töö tulemusel projektis ehituse käigus põhimõttelisi muudatusi ei tehtud.
  Ehitustööde kvaliteet on väga hea. Linnaehituse näol on kindlasti tegu professionaalse ehitusfirmaga.
  Nõukogudeaegsed hooned, nt Olümpia hotelli restoran, ehitati suletud ruumidena, kus avasid peaaegu ei olnud. Kunagisel restoranil Kaunas olid linna poole avad, kuid nende laiendamine võimaldas fantastilist vaadet külastajate jaoks veelgi avada.
  Ümberehituse käigus muutus põhjalikult jõepoolne fassaad, mis oli halvas seisus. Tehniliselt korras linnapoolne betoonfassaad säilis endisel kujul. Fassaadimuudatused tehti metalli ja klaasi kasutades, mis on betooniga sobivad materjalid. Vana ja uut osa ühendab klaastrepikoda.
  Tellija soov oli renoveerida kogu hoone. Esimese etapina renoveeriti ööklubi, mis oli suletud 1,5 kuud. Teise etapi ehitamise ajaks tehti ööklubile ajutine sissepääs.
  Kõige keerulisem oli lammutatud osa asemele uue restorani ehitus. Vundamentidena kasutati ära osaliselt vana vaivundament, kuid uue trepikoja alla ja restorani Emajõega piirneva telje alla puuriti uued vaiad. Uus restoran ehitati monoliitsest raudbetoonist. Kuna osa restoranist ulatub Emajõe kohale, kujunes raketise ehitus ja betoneerimine vee kohal keerukaks.
  Autor: Imbi E. Kaljuste
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.