• Jaga lugu:

  Atlantis Kaunase müüridel

  Tartu mängib veekogu ääres asuvate Tallinna ja Pärnu ööklubide vastu välja Emajõe piirile ulatuva Atlantise.
  Kuuekümnendatel Kaunase restoranina avatud hoone on Atlantisena võtnud lisaks ööklubile konverentsi- ja puhkekeskuse funktsioonid. Klubi haldava Monte Carlo juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul on Atlantise renoveerimine katse tõestada elu võimalikkust väljaspool Tallinna.
  Hollandi-Soome arhitekt Martinus Schuurman pidas ümberehituse juures oluliseks, et säiliksid ajastule iseloomulikud jooned. Atlantisel on Kaunasega palju sarnast, et renoveerimine ei mõjuks arhitektuurse tapmisena.
  Loodmaa sõnul on Monte Carlol kavas 5390 m² suurusel Emajõe-äärsel krundil kompleksi veelgi laiendada.
  Idee oli rajada Tartu kesklinna konverentsikeskus, vastuvõtu- ja peosaalid, restoran, ööklubi, kasiino ja piljardisaal koos vajalike tehniliste süsteemide ja parklaga.
  Atlantis on pisidetailideni läbi mõeldud eesmärgiga, et külastaja tunneks end siin mugavalt. Arhitekti põhjaliku ettevalmistustöö ning teiste projektis osalenute korrektse ja täpse töö tulemusel projektis ehituse käigus põhimõttelisi muudatusi ei tehtud.
  Ehitustööde kvaliteet on väga hea. Linnaehituse näol on kindlasti tegu professionaalse ehitusfirmaga.
  Nõukogudeaegsed hooned, nt Olümpia hotelli restoran, ehitati suletud ruumidena, kus avasid peaaegu ei olnud. Kunagisel restoranil Kaunas olid linna poole avad, kuid nende laiendamine võimaldas fantastilist vaadet külastajate jaoks veelgi avada.
  Ümberehituse käigus muutus põhjalikult jõepoolne fassaad, mis oli halvas seisus. Tehniliselt korras linnapoolne betoonfassaad säilis endisel kujul. Fassaadimuudatused tehti metalli ja klaasi kasutades, mis on betooniga sobivad materjalid. Vana ja uut osa ühendab klaastrepikoda.
  Tellija soov oli renoveerida kogu hoone. Esimese etapina renoveeriti ööklubi, mis oli suletud 1,5 kuud. Teise etapi ehitamise ajaks tehti ööklubile ajutine sissepääs.
  Kõige keerulisem oli lammutatud osa asemele uue restorani ehitus. Vundamentidena kasutati ära osaliselt vana vaivundament, kuid uue trepikoja alla ja restorani Emajõega piirneva telje alla puuriti uued vaiad. Uus restoran ehitati monoliitsest raudbetoonist. Kuna osa restoranist ulatub Emajõe kohale, kujunes raketise ehitus ja betoneerimine vee kohal keerukaks.
  Autor: Imbi E. Kaljuste
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.