Toomas Truuverk • 11. veebruar 2000 kell 12:26

Liideraktsiad vedasid börsi tõusule

Investorite meelsus Tallinna börsil kaubeldavate väärtpaberite osas paistab olema pöördumatult optimistlik. Vaatamata kardetud ebamäärasele lühiajalisele liikumissuunale, tõestas turg vastupidist ja läks liideraktsiate vedamisel kindlalt tõususuunas.

Börsi juhtaktsiate hinnaliikumist kajastav ÄP indeks kerkis nädala viimasel börsipäeval 1,38%, 427,2 punktile, mis tähistab järjekordset viimase 17 kuu kõrgeimat taset. Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 252 tehingus keskmise 27,92 mln kroonini.

Ühtlaselt tublilt esinesid täna pea kõik liideraktsiad ? Hansapank +2,13%, Telekom +2,16%, Norma +2,14%. Ainsana Tallinna börsi juhtnelikust ja tegelikult ainsana kogu põhinimekirja langes päevaga Ühispanga aktsia.

Kogu turu edasise liikumise seisukohast on positiivne, et Telekomi aktsia on ligi kuu kestnud nõrkushoost üle saamas. Tänane kerkimine Tallinnas 118,25 kroonile ja ka tugev liikumine Londonis (kell 14:15 +0,57% ja 117,34 kr) räägivad enda eest.

Muljetavaldav oli täna lisanimekirja liikumine, kus koguni viis aktsiat tegid rohkem kui 5%se tõusu. Kõige rohkem kerkisid Tallinna külmhoone +12,02% ja Reval HG +10%.

Hetkel kuum