Silva Männik • 16. veebruar 2000 kell 10:34

Portugali ärimehed huvituvad Eestisse investeerimisest

Eesti majanduslik edu on äratanud Portugali ärimeestes huvi Eesti vastu, kinnitas Euroopa Liidu eesistujamaa Portugali välisministeeriumi kahepoolsete suhete peadirektor Jose" Caetano Pereira kohtumisel Riigikogu väliskomisjoni delegatsiooniga. Varem Poolasse ja Ungarisse investeerinud ärimehed on nüüd valmis investeerima Eestisse, väitis ta. Pereira sõnul toetab Portugal toetab Eesti liitumist Euroopa Liiduga, kuid lisas, et liitumisega seonduv sõltub väga palju kodutöö tulemustest.

Pereira sõnul on Portugal heameelega nõus jagama Eestiga nii positiivseid kui negatiivseid liitumiskogemusi. Ta avaldas arvamust, et Portugalil ebaõnnestusid läbirääkimised põllumajanduse ja kalanduse valdkondades.

Euroopa Liidu laienemisest räägiti ka kohtumisel Portugali Rahvapartei CDS/PP välissuhete presidendi Manuel Noronha Andrade"ga, kes soovitas kandidaatriikidel end Euroopa Liidule paremini tutvustada. Tema sõnul peaksid liitumist taotlevad riigid esinema selgema programmiga, kus väljenduksid nii Euroopa Liidult oodatav, kui Liidule omalt poolt pakutav. Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon eesotsas komisjoni esimehe Andres Tarandiga saabub tagasi Eestisse täna õhtul.

Hetkel kuum