21. veebruar 2000 kell 7:46

USA aktsiad kukkusid

USA aktsid reedel kukkusid ? Dow Jonesi tööstuslik keskmine kaotas reedel 2,81% kukkudes 10219,52 punktile, Nasdaq kukkus 3 protsenti.

Möödunud nädala kokkuvõttes langes Dow Jonesi tööstusindeks 1,97%, S P 500 2,54% ning Nasdaq tõusis 0,35%.

Dow Jonesi tööstusindeks on jätkamas korrektsiooni allapoole. Kui eelnevatel päevadel on olnud tüüpiline, et USA peamised aktsiahinnaindeksid on liikunud erisuunaliselt, siis nüüd võis olla algus, kus mõlemad indeksid taas ühe suuna võtavad.

Nasdaqi indeksil on suhteliselt paremini läinud, kuna indeksis on suuremal hulgal komponente. Viimasel nädalal liikuski Nasdaq üles peamiselt biotehnoloogiaaktsiate najal, mis Dow Jonesi tööstusliku keskmisesse ei kuulu.

Languse põhjuseid on mitmeid. Reedel sai taas investorite üle võimust hirm intresside tõusu ees. Millegipärast meenub see investoritele ülepäeviti, järgmisel päeval toimub nn madalate hindadega aktsiate ostulaine.

Osaliselt oli reedese languse põhjus aktsia- ja aktsiaindeksioptsioonide lõpptähtaegade saabumisel. Sel nädalal on USA aktsiaturgudel oodata kõrge suure kõikuvuse jätkumist.

Hetkel kuum