Toomas Truuverk • 4. aprill 2000 kell 8:00

Nasdaqi kukkumine raputab Tallinna börsi

Tänane hommik algas Euroopa aktsiaturgudel kurva tõdemusega, et USA ?uue majanduse? ehk tehnoloogiaaktsiate börs Nasdaq läks läinud ööl vabalangusse, kaotades väärtusest 7,64%.

Ookeanitaguste sündmuste loogilise jätkuna alustas Euroopa tehnoloogiasektor päeva märkimisväärse langusega. Pole vaja ilmselt rõhutada, et välisinvestorite tähelepanu on täna jäägitult koduturgudel, mistõttu väikesel ja areneval turul Tallinnas neid täna tõenäoliselt näha pole. Pigem üritatakse Tallinnast kui keskmisest riskantsemalt turult oma investeeringuid välja tõmmata.

Kohalikud investorid, kes viimasel ajal kuigi ostualtid pole olnud, jäävad täna ilmselt veelgi passiivsemaks, püsides äraootavana.

Meie õnneks ei ole Tallinna börsil väga otsest seost välisturgudega. Samas näiteks Helsingi, kus põhitegija Nokia kukkus öösel USAs 7,3%, avanes 2%ga miinuses.

Suurima tagasilöögi saab hommikul ilmselt Tallinna börsi üks enim välismõju omav Telekomi aktsia. Telekomi aktsia hind kroonidesse ümberarvutatult on Londonis enne turu avanemist 147,84 kr. Samas mitmed Euroopa telekomid on päeva alustanud kuni kolme protsendise miinusega.

Hetkel kuum