Ülo Toomsalu • 12. mai 2000 kell 5:57

Neste automaattankla müüs diisliga segatud bensiini 98

Neste Männiku automaattanklast said autojuhid aprilli keskel diislikütusega segatud bensiini 98, kütusefirma maksab klientidele tekitatud kahju kinni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Diislikütusega segatud bensiini müüs Neste Männiku automaatjaam kokku umbes 12 tundi, 18. aprilli õhtust järgmise päeva hommikuni.

'Auto suri kogu aeg välja, kui mootor külm oli, ning ajas sinist suitsu välja,' ütles 18. aprillil Nestest ebakvaliteetset kütust saanud Heino (40). 'Käisin teeninduses ning seal ei saadud ka algul aru, mis autoga valesti on,' rääkis ta.

See, et viga on bensiinis, selgus juhuslikult pärast seda, kui autot oli juba põhjalikult diagnostiliselt uuritud.

Mootorile diislikütusega segatud bensiin midagi väga hullu ei teinud, auto lihtsalt sõitis halvemini kui tavaliselt, ütles Heino. Ta pöördus Nestesse ning kütusemüüjad tunnistasid oma viga ning lubasid kõik solgitud bensiini tõttu tekkinud kulutused kinni maksta.

'Ma olen Neste käitumisega selles olukorras väga rahul ning ei kavatse kindlasti firmat vahetada,' ütles Heino.

'Männikul juhtus nii, et pooltühja 98 bensiini mahutisse lisati ekslikult juurde diislit,' ütles Neste Eesti jaemüügijuht Artur Praun. 'Selliseid vigu tuleb ette väga harva, sest mahutite täitmise juures on alati ka mõni meie töötaja, näiteks tankla juhataja,' kinnitas ta. 'Viimati juhtus niisugune asi 1992. aastal,' lisas ta.

'Üks klient võttis meiega ühendust, siis alles saime veast teada,' nentis Praun. 'Seni on meie poole pöördunud 3-4 ostjat, ning me korvame kõik nende kulutused autoteenindustele,' ütles Praun. Kui palju viga Nestele täpsemalt maksma läheb, ei soovinud Praun öelda. 'Ühegi auto mootor ei olnud rikutud, seega ei ulatu summa kindlasti sadadesse tuhandetesse,' märkis ta.

'Kui me oleksime parasjagu sel momendil tanklat kontrollinud, kui seal diisliga segatud bensiini müüdi, oleksime Nestet kindlasti karistanud,' ütles tarbijakaitseameti osakonnajuhataja Andres Kadaja. 'Aga vahele nad ei jäänud ning kui nad on nõus tarbijale kõik kahjud hüvitama, siis ei ole mingit põhjust neid praegu karistada,' lisas ta.

Hetkel kuum