29. mai 2000 kell 15:24

Palace hotelli tabas kohtus tagasilöök

Ringkonnakohus tühistas möödunud nädalal Tallinna linnavalitsuse korralduse, millega otsustati jätta Palace hotelli maja Tallinna südalinnas endisele omanikule tagastamata.

Riigikohtus jätkuda võiva vaidluse sisu on, kas endise omaniku tütar peab saama tagasi osa üle saja miljoni kroonise väärtusega hotellihoonest või rahulduma umbes pooleteist miljoni kroonise kompensatsiooniga.

'Kuna siin võitlevad vägevad jõud, ei ole need asjad veel lõppenud,' ütles linnavalitsuse õigusnõunik Kalle Liiv. Tema sõnul tuleb ära oodata riigikohtu otsus. 'Kui seal selgub, et otsus kompenseerimise ehk mittetagastamise kohta on vale, peaks linnavalitsus midagi muud ette võtma,' viitas Liiv võimalusele, et sel juhul võiks mõttelise osa tagastamine uuesti kõne alla tulla.

Endise omaniku tütre Tiio-Helve Blomdahli esindaja advokaat Viktor Kaasik ei soovinud eile otsust täpsemalt kommenteerida, kuna vastaspool saab otsuse riigikohtusse edasi kaevata.

Palace kuulub Scandic Hotels Eesti gruppi, mille juht ja osanik Toomas Sildmäe keeldus eile kohtuasja kommenteerimast. Ettevõtte esindajad on aastaid kinnitanud, et endisel omanikul ei ole õigust midagi tagasi saada.

Tallinna linnavalitsus jättis 1937. aastal ehitatud hinnalise hotellihoone 1998. aastal tagastamata, kuna leidis, et see ei ole säilinud endisel individualiseeritaval kujul ehk hilisemad remondid ja ümberehitused on hoone algsest väärtusest rohkem väärt.

Hetkel kuum