11. juuli 2000 kell 7:57

USA: Raha voolas intressitundlikesse aktsiatesse

USA aktsiaturul tõmmati reedel raha välja tehnoloogiaaktsiatest ja investeeriti intressitundlikesse autotööstuse ja jaemüüjate aktsiatesse lootuses, et Ühendriikide keskpank ei tõsta enam sel aastal intresse.

Nasdaq langes esmaspäeval 42,91 punkti ehk 1,07 protsenti 3980,29 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine jäi küll plussi 10,6 punktiga ehk 0,1 protsendiga, kuid tegi kiire languse vahetult enne sulgemist. Indeks sulgus 10646,58 punktil.

Teise kvartali kasuminumbrite avaldamisel tegi otsa lahti maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa Inc. (AA), kelle kasum oli oodatust parem, kasvades 57 protsenti tänu kulude kärpimisele ja tugevale nõudlusele alumiiniumtoodete järele koos kõrge alumiiniumihinnaga. Firma aktsia tõusis börsil 9 protsenti 29,50 dollarile.

Reutersi põhjal

Hetkel kuum