Madli Zobel • 14. juuli 2000 kell 11:20

Kevadel oli juttu mingist ülikallist jäätmekäitlustehaset?

Euroopa Liidu silme läbi on veterinaariavaldkond meil selgelt probleem. Perenaise pilgu läbi on see umbes nii, et kelle perenaine laseb uksest sisse: kas selle, kel puhas jope või kellel täitanud puhvaika? Ja kas endast lugupidav inimene läheb üldse külla täitanud jopega?

Me peame garanteerima, et suudame jäätmetega nõuetekohaselt ringi käia - loomsed jäätmed, mis praegu suures osas lihtsalt auku aetakse, tuleb kindlal temperatuuril põletada. Kui ajada loomsed jäätmed lihtsalt auku, ei saa me kuidagi tagada, et haigused ei leviks.

Eriti aktuaalne on see näiteks hullulehmatõve puhul. See projekt on kallis - 140 miljonit krooni - kuid minu arvates möödapääsmatu ja mida rutem sellega pihta hakata, seda parem.

Hetkel kuum