Jaga lugu:

USA tarbijahindade tõus külvas segadust

Kui suve algus on Ameerika Ühendriikides läinud suhteliselt hästi, seda nii aktsiaturgudel kui majanduses tervikuna, siis eile avaldatud juunikuu tarbijahinnaindeksi 0,6ne tõus räägib majanduse jätkuvast ülekuumenemisest ja sellega kaasnevast võimalikust Föderaalreservi intressimäärade tõstmisest.

Üldjoontes vastas 0,6ne tarbijahindade tõus siiski analüütikute ootustele, sest suur osa oli siin just energia ja toidu väga kõikuvatel hindadel. Need grupid kõrvale jättes oleks hinnatõus olnud ca 0,2, mis vastaks mai näitajale.

Siiski ei saa unustada, et 0,6ne tarbijahindade tõus on suurim märtsist saadik ja et analüütikute keskmine ootus juuniks oli kusagil 0,4 ringis.

Kuna arvamused hinnatõusu kohta tulid üpris erinevad, liikus USA dollar esialgu küllaltki rahulikult, jäädes varasematele tasemetele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum