Ülo Toomsalu • 14. august 2000 kell 6:08

Enim kaevatakse ilukirurgide ja hambaarstide peale

Sotsiaalministeeriumi juures tegutsevale ravikvaliteedi komisjonile esitatakse enim kaebusi tasuliste meditsiiniteenuste kohta - edetabelit juhivad ilukirurgid ja hambaarstid, kirjutab Eesti Päevaleht. Ravikvaliteedi komisjoni esimees Peeter Mardna ütles, et patsientide kõrgendatud tähelepanu tasulise arstiabi suhtes on mõistetav, sest inimesed tahavad oma raha eest kvaliteeti saada. 'Paar aastat tagasi oli meil ilukirurgidega palju tegemist, praegu on rahulikum,' nentis ta. Kolmas koht pretensioonide rohkuselt kuulub günekoloogidele. 'See on samuti põhjendatud, sest lapse saamine on delikaatne teema ja sellega on seotud palju kõige helgemaid tulevikuplaane, nii et on eriti valus, kui selles valdkonnas midagi valesti läheb,' selgitas Mardna. Ilukirurg Peep Pree ei ole küll pidanud oma töö kohta kohtu ega komisjoni ees aru andma, kuid ta seletas oma ametivendade liidrikohta asjaoluga, et ilukirurgia üle protsessitakse kogu maailmas ning Eesti üritab ses osas Ameerikale järele jõuda. Tänavu on ravikvaliteedi komisjon pidanud tegelema ligi 40 avaldusega, millest arstide eksimusi on leitud umbes neljandikul kordadest. Litsentsist ei ole ükski arst komisjoni otsuse tõttu ilma jäänud, sest see otsus kuulub kohtu pädevusse. 'Meie saame ainult soovitada, edasi tegeleb juhtumiga raviasutuse administratsioon. Õigus sekkuda on ka sotsiaalministril,' kirjeldas Peeter Mardna, kelle sõnul mitme tohtri puhul oleks litsentsi äravõtmine õigustatud.

Hetkel kuum