Peeter Koppel • 3. oktoober 2000 kell 15:04

Nasdaqi kauplemispäeva alguse tõusuhoog rauges

Tänase kauplemispäeva alguses oli investorite tähelepanu suunatud eile languse läbinud tehnoloogiasektorile ning täna kogunevale Föderaalreservi vabaturukomitee istungile. Seekordselt istungilt intresside tõstmise otsust ei oodata, kuid investorid loodavad siiski saada võimalikult hea ülevaate majanduse hetkeseisust.

Päeva alguses enam kui protsendiga plussis olnud tehnoloogiakeskne Nasdaqi üldindeks liikus hetk tagasi 0,26 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 3578, 11 punktil. Päeva alguses liigutas indeksi plusspoolele pooljuhisektor. Analüütikute hinnangul on siiski tegemist tehnilise liikumisega, kus turg üritab peale langust läbida korrektsiooni. Turu said elevile ka Xeroxi täna avaldatud kahjum ning Microsofti teade 25 protsendi omandamisest raskustes vaevlevast tarkvarafirma Corelist. Uudis viis Coreli aktsia 55 protsenti eilsest kõrgemale 5,75 dollarile. Xeroxi aktsia langes 2,81 dollarit 12,50 dollari tasemele.

New Yorgi börs püsis plusspoolel tänu lennundussektorile. Dow Jonesi tööstusliku keskmise aitasid 0,45 protsendiga plussi 10 748,22 punktile Boeing ja United Technologies.

Hetkel kuum