• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tanklakett Lukoilile

  Reedel avalikustatud 71 miljoni dollari suuruse tehingu tulemusel riputab Lukoil oma punavalge logo üles 1300 Getty teenindusjaamas USA kirde- ja kesk-lääneosariikides. Getty on USA üks suuremaid iseseisvaid bensiini ja naftatoodete müüjaid, mille käes on umbes 4 kohalikust turust.
  ?Lukoilile on see ülisoodne võimalus siseneda päratule ameerika turule tunnustatud kaubamärgi partnerina,? ütles Lukoili esimene asepresident Ralif Safin.
  ?See on maailma suurim bensiiniturg ning suurim turg ka käibe poolest,? ütles Lukoili läänepoolkera tegevuse koordinaator Vladimir Gluzman New Yorgis. ?Me püüame siin kanda kinnitada.? Getty tehing jääb hüppelauaks firma uutele ülevõtutehingutele USA rafineerimis- ja turustussektoris, ütles Gluzman.
  1991. aastal vahetult Nõukogude Liidu kokkuvarisemise järel loodud Lukoil toodab praegu neljandiku kogu Venemaa naftatoodangust. Läinud aastal ulatusid firma tulud Gluzmani sõnul 11 miljardile dollarile.
  Firma toorainereservid, mis ulatuvad enam kui 13,5 miljardile barrelile ja on tööstusharu suurimate hulgas, on koondunud Lääne-Siberisse, Kaspia põhjaossa ning Iraaki. 10 Lukoilist kuulub lääne kütusekontsernile BP Amoco.
  Gluzman loodab, et kolme-nelja aasta pärast on tanklatel ainult Lukoili logo. ?Tasa ja targu püüame oma kaubamärgi siin üles ehitada,? ütles ta.
  Viimased USA tarbijaküsitlused näitavad, et suhtumine Vene firma tulekusse USA turule on heatahtlik, ütles Gluzman. ?Külm sõda on läbi. Me ei näe siin mingeid sotsiaalseid probleeme,? ütles ta.
  Lukoil maksab iga Getty aktsia eest 5 dollarit, makstes aktsionäridele kolmapäevase sulgemishinnaga võrreldes 54 preemiat. Mitteametlikel andmetel rahastasid USA firma 100 aktsiate ostu 25 miljoni dollariga Lukoili välismaised divisjonid ning 45 miljonit dollarit sai firma CS First Bostonilt.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Raadiohommikus: verivärsked kommentaarid Coop Panga majandustulemustele
Äripäeva raadio hommikuprogrammis värsked teated buumivast börsist ja ähvardavatest koroonapiirangutest. Hommikul kell 8.00 avalikustab Coop Pank värsked majandustulemused, saame teada, kas kasum ja kasvud on sama tugevad, nagu olid sel nädalal LHV-l. Kell 8.05 on küsimustele vastamas pangajuht Margus Rink.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis värsked teated buumivast börsist ja ähvardavatest koroonapiirangutest. Hommikul kell 8.00 avalikustab Coop Pank värsked majandustulemused, saame teada, kas kasum ja kasvud on sama tugevad, nagu olid sel nädalal LHV-l. Kell 8.05 on küsimustele vastamas pangajuht Margus Rink.