Peeter Koppel • 13. november 2000 kell 7:20

Nasdaq sulgus reedel aasta madalaimal tasemel

Eelmisel nädalal olid Wall Streetil valdavateks emotsioonideks ebakindlus ja pessimism.

Aktsiaturgudele alati negatiivselt mõjuv ebakindlus oli tingitud jätkuvalt pingelisest seisust presidendivalimistel, kus mõlemad pooled on asunud teineteist juba kohtuga ähvardama. Pessimism on aga tingitud jätkuvatest märkidest, mis näitavad, et tehnoloogiasektori ohjeldamatu kasvu periood võib selleks korraks läbi olla. Reedel andis viimatimainitu kohta tunnistust maailma suuruselt teine personaalarvutite tootja Dell, kes kärpis järgmise aasta tulude kasvuprognoosi seniselt 40-50 protsendilt 20le. Sellise teate tulemusel läks Delli aktsia vabalangusse ja lõpetas 19 protsenti madalamal 23 dollaril.

Nasdaqi üldindeks kukkus reedel 5,35 protsenti aasta madalaimale tasemele ehk 328,99 punktile.

Ka New Yorgi börsil ei läinud oluliselt paremini ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas tehnoloogiasektorisse kuuluvate indeksikomponentide languse tõttu 2,13 protsenti miinuses 10 602,95 punktil.

Kerget spekulatiivsemat ostuhuvi võis täheldada neis aktsiates, mille emitentidele mõjuks soodsamalt G. W. Bushi võit dramaatilise pöörde võtnud presidendivalimistel.

Hetkel kuum