• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas olete tänavu palka tõstnud ning mille arvel?

  Jah, meil on palk tõusnud ja seda põhiliselt töölistel. Kuna enamiku töötajate palk on seotud enamjaolt tükitööga, siis on ka selge, et palgatõus on tulnud töö efektiivsuse arvel.
  Oleme juurde võtnud ka uusi töötajaid, aasta jooksul 20 inimest ? tööliste arv on suurenenud ligi 15%.
  Sel aastal ei ole meie ettevõttes palgad tõusnud. 1. jaanuarist 2001 palgad mingil määral tõusevad. Selle teevad võimalikuks firma natuke paremad majandustulemused, kui oodata võisime.
  Oleme sel aastal insenertehnilise poole peale juurde võtnud uusi inimesi, täpsemalt tuli aastaga juurde kolm uut töötajat.
  Me tõstame palka tavaliselt aasta alguses, muidugi käivad selle protsessiga kaasas alati teatud erandid. Tulevast jaanuarist kavatseme jälle palka suurendada.
  Meil sõltub palgatõus eeskätt firma kasumist ja käibest, see tähendab firma käekäigust, ja võib öelda, et siiani on kõik tipp-topp. Aga me ei vaata lihtsalt numbreid, vaid ikka seda, kui suur on näiteks käibetõus inimese kohta.
  Üldiselt ei ole meil erilist töötajate kasvu olnud, meid on pikka aega olnud stabiilselt 57. N-ö liikuvaid inimesi on aastas kõige rohkem paar-kolm. Ka selle aasta jooksul oleme uusi töötajaid juurde võtnud ainult sedavõrd, kuivõrd on olnud tarvis leida töölt lahkunuile asendajaid. Töölt on aga lahkutud peamiselt elukohavahetuse tõttu ? paar endist töötajat peavad praegu näiteks talu, mis neile tagastati.
  Meil ei ole aasta jooksul palgad eriti palju tõusnud, keskmine palgatõus on olnud paar protsenti. Kuid üldist palgatõusu ei ole meil olnud ? palk osadel tõuseb, osadel mitte. Meil ei ole sellist süsteemi, et palk peab kõigil korraga näiteks 5 või 10% igal aastal tõusma, nagu tehakse seda mõnes ettevõttes. Vaatame osakondade kaupa ja eeskätt ikka töö tulemuste järgi ? paremad töötajad saavad paremat palka. See on minu meelest kõige parem süsteem.
  Aluse palgatõusule annab aga muidugi hotelli käekäik ? kui meil hästi ei lähe, siis ei tule ju ka mingi palgatõus kõne alla. Inimesi me koondanud ei ole, töötajaid on ikka 200 nagu ka eelmisel aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.