Peeter Koppel • 3. detsember 2000 kell 22:00

Nasdaqil ebalev korrektsioon

Reedene kauplemispäev kujunes Ühendriikide aktsiaturgudel eriti just Nasdaqi jaoks üpriski heitlikuks.

Kauplemispäeva alguses eelkõige lühikeste positsioonide katmisest alguse saanud korrektsioon viis börsi üldindeksi päevasiseselt isegi peaaegu 6 protsendiga plussi, kuid siis meenus äkitselt investoritele jätkuv segadus presidendivalimiste tulemuste osas. See aga käivitas müügilaine, mis esialgse optimismiga kaasnenud tõusu praktiliselt olematuks muutis. Päeva lõpus suutis Nasdaq siiski veidi kosuda ning börsi üldindeks sulgus 1,82 protsenti kõrgemal 2645,29 punktil.

New Yorgi börsil olid reedel müügisurve all ravimifirmad ja analüütikutepoolse kasumiprognoosi kärpimise pärast kannatanud Intel, mis viisid Dow? tööstusliku keskmise päeva lõpuks 0,33 protsendiga miinusesse 10 373, 53 punktile.

Lähemaks ajaks ennustatakse USA turgudele ebakindluse jätkumist, mis võib kesta nii kaua, kuni on saabunud lõplik selgus uue presidendi ning Föderaalreservi edaspidise intressipoliitika osas.

Föderaalreservi järgmise sammuna näevad optimistid isegi intressimäärade alandamist.

Helsingi börs läbis reedel maaklerite hinnangul tehnilise korrektsiooni üles, mida omalt poolt toetasid Nasdaqi avanemine plussis ning Nokia ning AT&T suurleping telekommunikatsiooniseadmete tarnimiseks.

Nokia aktsia kerkis reedel 4,78 protsenti 50,45 eurole.

Ilma uute uudisteta võimaliku ühinemise kohta kerkis Sonera aktsia 7,8 protsenti 23,70 euroni

Helsingi börsi üldindeks HEX sulgus 4 protsenti kõrgemal 13 610,22 punktil.

Hetkel kuum