Inno Tähismaa • 6. detsember 2000 kell 9:27

Ülehomme avatakse Raeapteek

Ülehomme, 8. detsembril kell 15 avatakse taas Raekoja platsil asuv Euroopa vanim - ligi 600 aastat vana Raeapteek, mis oli aastaid remondis, teatas Raepress.

Raeapteegi hoonetes tegutsema hakkava OÜ Revali Raeapteek juhataja Mall Männili sõnul müüakse apteegis ravimeid esialgu vaid käsimüügist, tulevikus ka retseptuuri alusel. Müügil on mitut liiki ravimtaimi.

Vana traditsiooni järgi hakatakse apteegis pakkuma firmajooki klaretti, mida kaugetel aegadel pakuti pühade ajal raehärradele ja apteegi külastajatele. Klarett on toniseeriv vahend, mis parandab vereringet ning sisaldab palju ravimtaimi, eeterlikke õlisid ja vürtse.

Raeapteegi museaalse toa kappides on välja pandud eksponaadid, mis annavad ülevaate apteekrite ja apteegi tööst läbi sajandite. 'Tulevikus saame loodetavasti välja panna ka 17. sajandist pärit ravimtaimede hoidmise kirstud, mis on praegu veel restaureerimata,' ütles Mall Männil.

Linlasi hakkab Raeapteek teenindama alates esmaspäevast, 11. detsembrist. Apteek on avatud esmaspäevast reedeni kella 9-19-ni ning laupäeviti kella 9-17, puhkepäev on pühapäev.

Hetkel kuum