12. detsember 2000 kell 22:00

Rohelusse uppuv sisekujundus

Liigendatud fassaadiga maja esimese korruse ühe nurga moodustavad klaasist seinad. Nende taga asub firma KPMS büroo. Klaasuks viib tänavalt otse büroosse ? sageli esinevat üldfuajeed ei ole.

Kontori vastuvõtuhallis loovad klaasseinad ja hõberoheline värvigamma õhulisuse mulje. Kõrged laed ja kivisillutist imiteeriv põrandatasapind dikteerivad sellesse ruumi rahulikku linnaolustikku. ?Vaikse siseõue efekt,? märgib Henri Käsper, KPMS & Partnerid juhatuse esimees.

Sisekujunduse kontseptsiooni üks autoreid Ralf Tamm selgitab:

?Avatud vastuvõtufuajeega tahtsime saavutada positiivset emotsiooni, mis tekib huvitavasse ruumi sisenemisel.?

Vastuvõtuhall jätkub kaarja koridoriga, mis jagab töötsooni osadeks. Kõrgemast vastuvõtuhallist viivad välisuksed kuude madalamasse kabinetti, nõupidamisteruumi ja puhketsooni.

?Sisekujunduses esitasime tööde teostajatele kolm nõuet: töökohtade arv, nende hea valgustatus ning tööruumide heliisolatsioon,? nendib Henri Käsper.

Terashall büroomööbel kabinettides on pärit veel KPMS & Partnerite eelmistest bürooruumidest.

?Töötsoonis taotleti funktsionaalsust ja kompaktsust, privaatset ning rahulikku atmosfääri?, ütleb Ralf Tamm arhitektuuribüroost ?Mark & Tamm Arhitektid?.

Lae tasapinnast ei eristu sinna sisse monteeritud valgustid, nende heleduse muudab pehmemaks ruudukujuline klaaspaneel.

Mitmekesise õhkkonna loob 164 ruutmeetrises büroos valgusprogramm.

Heledale valgusele kabinettides on kontrastiks hajuv valgus hallis. Seda täiendavad suunatavad kohtvalgustid, millega on rõhutatud hallid kujunduselemendid.

Kui nõupidamiste ruumis põleb valgus, siis kumab piimjas klaassein mahedalt läbi.

Klaasseina ees haljendavad küpressid, türkiissinine põrandakate kabinettides ning mahe valgus loovad mulje lausa Vahemereäärsest ruumist.

Vastuvõtuhalli tumedaks värvitud betoonlagede all jooksev kommunikatsioonitorustik ja robustse faktuuriga betoonpõrand hoiavad kujunduselemente tasakaalus nii, et üldmulje jääb lihtsaks.

?Emotsionaalselt taotlesime soojakliimalist keskkonda meenutava interjööri loomist, milles oleks vastavaid värve ja loodust,? selgitas Ralf Tamm.

Autor: Kateriin Leini

Hetkel kuum