17. detsember 2000 kell 22:00

Internetikohvikud pole Microsofti löögi all

See baseerub tavalepingul ja hõlma täiendavaid finantskohustusi kohvikupidajate jaoks, teatas Kolomenskis.

10kohalist Microsofti tarkvara kasutavat internetikohvikut omava Tallinna Kaubamaja IT-direktori Tiit Tammiste sõnul on situatsioon kummaline. Kui BSA väidab, et internetikohikute pidamine on ebaseaduslik ja Microsoft väidab, et lepingud tulevad alles järgmisel aastal, siis ma ei tea, mis arvata, lausus ta.

?Nii ongi, jaanuaris hakkab asi peale. Siis peavad tasulised internetipunktid, kes kasutavad Microsofti tarkvara, sõlmima täiendava lepingu tarkvara haldajaga,? lausus tarkvara legaalsust kontrolliva BSA juht Ahti Leppik. Ka Leppiku sõnul ei kaasne uue lepinguga täiendavaid rahalisi kohustusi.

Mis puudutab teisi tarkvaratootjaid, siis nende õiguste valdajad pole veel teatanud, et oleksid Eesti tasulistele internetipunktidele täiendava lepinguvormi ette näinud, ütles Leppik.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum