Inno Tähismaa • 29. detsember 2000 kell 5:48

Eestlane ootab helgemat tulevikku kui naabrid

Sellel nädalavahetusel ajalooks saavale aastale vaatavad eestlased kolme Balti riigi elanikest kõige rõõmsama pilguga ning loodavad 2001. aastalt võrratult rohkem kui näiteks majandusmasenduses leedukad, kirjutab Postimees.

Nimelt pidas möödunud aastat oma riigile edukaks ligi kolmandik eestlastest, samas kui lätlastest jagas seda hinnangut umbes veerand ning Leedu kodanikest vähem kui kümnendik, seisis eile avalikustatud kolmes Balti riigis läbi viidud uuringu tulemustes.

Leedukate pessimismi põhjused peituvad turu-uuringute firma Saar Poll juhi Andrus Saare hinnangul kestva majanduskriisi omal nahal tunnetamises ning näiteks valitsuse seaduserikkumistes suure Mazheikiai naftatöötluskompleksi müümisel ameeriklastele.

Hetkel kuum