12. jaanuar 2001 kell 12:55

Börsikommentaar: Viimase pooleteise kuu aktiivseim börsipäev viis nädala plussi

Tänase börsipäeva lõid hommiku vara käima suured ostutehingud Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsiatega. See omakorda aitas tõsta börsi aktiivsust ja meelestatust viies Äripäeva indeksi päeva lõpuks 0,37 %ga plussi tasemeni 456,88 punkti.

Börsisüsteemis tehtud tehingute koguarv oli viimase pooleteise kuu suurim ja küündis 20,4 mln kroonise käibe najal 155 tehinguni. Nädalaga viis see börsikäibe pea 115 mln kroonini.

Reedese börsipäeva peakangelased oli Hansapank kui ka Eesti Telekom, millega tehti vastavalt 54 ja 40 tehingut. Hansapank sulgus 139,75 krooni peal ehk 1,25 krooni eilsest kõrgemal. Eesti Telekomi tõusuks registreeriti 75 senti ja sulgemishinnaks 86,50 krooni. Hästi kaubeldi ka Norma aktsiatega, mille käive küündis 2 mln kroonini.

Paljude institutsioonide positiivne meelestatus selle aasta Eesti majanduse suhtes lubab positiivset börsitrendi jätkumist ka lühitulevikus.

Hetkel kuum