Vigane Estonian Airi lennuk pöördus tagasi

18. jaanuar 2001, 08:27

Estonian Airi Fokker-50 rike sundis piloote teisipäeval Rootsi asemel Tallinna lennuväljale tagasi pöörduma, kirjutab SL Õhtuleht.

Teisipäeva õhtul korralisele reisile Stockholmi suundunud Fokkeri lend kestis vaid kakskümmend minutit, sest pardaandur teatas, et ühel voolugeneraatoril on rike. ?Kapten otsustas lennukiga lennuväljale tagasi pöörduda,? rääkis Estonian Airi pressiesindaja. ?Reisijate elu ja tervis polnud kordagi hädaohus.? Ärajäänud reisi seltskond viidi Stockholmi teise Fokkeriga, mis startis Tallinnast veidi enne ühtteist õhtul.

?Võin täie kindlusega väita, et midagi katastroofilist ei juhtunud,? seletas lennuameti spetsialist Tõnu Ader. ?Fokker oleks igal juhul Rootsi jõudnud, kuid mitte ühegi rikkega ei tohi välja lennata.?

Ader selgitas, et Fokker-50-l on kolm elektrigeneraatorit: kaks toidavad kahte mootorit, üks on varus. ?Autol on üks generaator ja kui see on katki, ei liigu ka auto. Lennukil on varu olemas.?

Mullu suvel teatas Estonian Air kavast vahetada Fokker-50 tüüpi lennukid kahe aasta jooksul ümber reaktiivlennukite Canadair Regional CRJ-200 vastu. Moodsad ja keskkonnasõbralikud 50kohalised Canadairid on Fokkeritest tunduvalt kiiremad, võimaldades tihendada lennukompaniil lendude arvu ning avada ka uusi liine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing