Poola telekom sai hiigeltrahvi

ÄP Online 31. jaanuar 2001, 00:00

Firma, mille strateegiline investor on France Telecom, teatas seepeale, et alates veebruarist on kaugemale kui 100 kilomeetri taha võetud kõned 13 protsenti odavamad. Muud tariifid jäid muutmata. Praegu on TPSA kaugekõnetariifid 40 protsenti kõrgemad ELi keskmisest.

TPSA-le määratud trahv on seni kõige karmim abinõu, mida endise monopoli suhtes on rakendatud. Firmat on korduvalt süüdistatud konkurentsi takistamises ja klientidelt põhjendamatult kõrgete tariifide nõudmises. Konkurentsiamet on TPSAd monopoolse turupositsiooni kuritarvitamise eest trahvinud kahekümnel korral.

Hoolimata katsetest Poola sideturgu liberaliseerida, kuulub TPSA-le endiselt 95 protsenti kohalike kõnede turust. Kolm uut firmad, mis läinud said aastal kaugekõnede litsentsi, hakkavad teenust pakkuma alles selle aasta keskel. Aastani 2003 on TPSA-l rahvusvaheliste kõnede monopol ning sisuliselt on firma kontrolli all ka internetiühendused Poolas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing