31. jaanuar 2001 kell 13:00

SEB analüütikud: Eesti ja Poola on esimestena Euroopa Liidu-kõlbulikud

SEBi analüütikute prognooside kohaselt jätkub käesoleval aastal Balti riikides tugev kasv ning Poola majandus paraneb.

Eesti ja Poola on esimesena valmis astuma Euroopa Liitu ? vastavalt SEBi analüütikute uurimusele.

Läänemeremaade majandused - Eesti, Läti, Leedu ja Poola ? liiguvad kiiresti edasi tugeva majanduskasvuga 2001. ja 2002. aastal, seda vaatamata maailma majanduse mõnevõrra nõrgemale nõudlusele. Eesti ja võimalik ka, et Poola võivad saada Euroopa Liidu liikmeks kõige varem 2004. aastal, vastavalt SEBi majandusraportile Baltic Outlook.

Ühendriikide ja maailma aktsiaturgude langusest tingitud majanduslangus omab piiratud mõju Balti riikidele ja Poolale. Balti riikides ja Poolas on aktsiatesse investeerimise tase madal ning USAsse ekspordi osatähtsus väike, Lääne-Euroopasse mõõdukas.

Hetkel kuum