Inno Tähismaa • 26. veebruar 2001 kell 16:36

Rootsi nõuab soomlaste taandamist

Rootsi koondise juhi arvates peaks Soome suusavõistkonna rahvusvahelistelt võistlustelt kõrvaldama kuni kõik dopinguskandaalis osalejad on välja selgitatud ja vastutusele võetud, kirjutab Helsingin Sanomatele viidates Postimees Online.

Sellise ettepanekuga esines Rootsi suusavõistkonna juht Jan Palander intervjuus Rootsi päevalehele Expressen. Palander ei olnud väljenditega kitsi, lisades vahelejäämisloosse värskeid andmeid, kuhu siiski ei mahtunud veel ravimikoti leidmine.

Seoses Isometsä vahelejäämisega nõudis Palander kogu Soome koondise testimist, kuid teenis sellise avalduse eest soomlastelt kõva kriitika.

Viimaste päevade sündmused siiski näitavad Palanderi nõudmiste asjatundlikkust. 'Oleme piisavalt kuulnud erinevaid valeversioone juhtfiguuridelt. Nüüd, kui on selgunud, et dopingukasutus on olnud planeeritud tegu ja sellest on teadnud ka juhid, olen väga vihane, pettunud ja kurb,' jätkas Palander.

Hetkel kuum