Helsingi börs taas üle 9000 punkti

Romet Kreek 07. märts 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva ettevaatliku ülespoole liikumisega, mis tehnoloogiaaktsiate osas väljendus optimismipuhangus. Tehnoloogiaaktsiate hinnaliikumist kajastav Nasdaq indeks tõusis eile kella 17.30ks 4,11% 2231,03 punktile, Dow Jonesi tööstuslik keskmine vastas 1,03% tõusuga.

USA kirdeosa ohustanud lumetormi tõttu oli esmaspäeval kauplemisaktiivsus suhteliselt madal ning analüütikud ei näinud tehnoloogiasektori mõningases kosumises märki olukorra üldisest paranemisest. Stone & McCarthy Researchi aktsiastrateeg Joe Liro ütles uudisteagentuurile Bridge, et langustrendi murdumisest on veel vara rääkida ning tema usk tõusu taastub alles pärast seda, kui USA keskpank alandab intresse ning analüütikud hakkavad prognoose ülespoole korrigeerima.

Üldiselt kipub peale jääma seisukoht, et enne ettevõtete numbrite paranemist ei saa tõsisemat trendimuutust loota.

Helsingi börs liikus eile plusspoolel ning HEX-indeks kauples kell 17.30 4,23 protsenti kõrgemal 9082,56 punkti tasemel. See on esimest korda pärast 16. veebruari, mil aktsiaindeks suutis tõusta üle 9000 punkti taseme. Börsi aitas tõusule juhtaktsia Nokia, mis kerkis kella 17.30ks 6,2 protsenti 29,27 euro tasemele.

Maaklerite hinnangul aitasid investorite meelestatust muuta Nokia viimasel ajal võidetud 3G mobiilside infrastruktuuri seadmete tarnekonkursid. Ka aitas Nokia aktsia tõusule kaasa aktsia korralik esinemine USA aktsiaturul, kus aktsia tõusis esmaspäeval üle 8 protsendi.

Stockholmi börs kauples kella poole kuue aegu 4597,65 punktil, mis teeb tõusuks 2,64 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing