USA üllatas positiivse uudisega

Tõnis Oja 28. märts 2001, 00:00

Euro kurss kukkus eile pärastlõunal järsult, sest USA tarbijausaldusindeks kerkis märtsis 117 punktini, veebruaris oli indeks täpsustatud andmetel 109,2 punkti. Enne Ameerika finantsturgude avamist arvati, et indeks hoopis langeb.

Tarbijausaldusindeksi languse ootuses oli euro kurss enne turgude avamist kerkinud 0,8988 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,41 krooni. Vahetult pärast indeksi avaldamist langes Euroopa ühisraha mõnekümne minutiga 0,7 protsenti 0,8927 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,52 krooni. Eesti Pank fikseeris eile ametlikuks dollari kursiks 17,444 krooni.

Hommikutundidel oli valuutaturgudel suhteliselt vaikne. Oodati USA Föderaalreservi juhi Alan Greenspani kõnet, õigemini oodati aktsiaturgude reaktsiooni kõnele. Euroopa turud olid positiivselt meelestatud. Londoni, Frankfurdi ja Pariisi börside indeksid jätkasid esmaspäeval alanud tõusu, kergitades indekseid keskeltläbi poolteise protsendi võrra.

Eilsetele sündmustele tuginedes võib oletada, et USA majandus ei olegi ehk nii hullus seisus, kui varem arvati. Õigemini, USA keskpanga agressiivne intresside langetamise poliitika aasta kolme esimese kuu jooksul on võib olla halvima ära hoidnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing