USA majandus üllatas majanduskasvuga

Tõnis Oja 30. aprill 2001, 00:00

Dollari kurss sooritas reedel viie nädala suurima hüppe pärast seda, kui USA teatas 2protsendilisest majanduskasvust esimeses kvartalis. Ootamatult suur SKT esialgne näitaja rahustas investoreid ning ärgitas lootusi, et maailma suurima majanduse jaoks on halvim ehk möödas ning mis veel tähtsam, raha ei viida riigist välja.

Dollar reageeris uudisele 1,4protsendilise tõusuga 17,58 kroonini.

Analüütikud on optimistlikud, sest oodati 1,1protsendilist majanduskasvu, pessimistid kartsid isegi nullilähedast või koguni negatiivset numbrit. Möödunud aasta neljandas kvartalis kasvas maailma suurim majandus 1 protsenti, mis on aeglaseim alates 1995. aasta teisest kvartalist.

USA tugev majanduskasv võtab osaliselt maha hirmud, et majanduse jahtumine võib liigselt jahutada ka Euroopat. Samas võib dollar hakata euro vastu taas liigselt tugevnema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing