Meeletu areng 10 aastaga

15. juuni 2001, 00:00

10 aastat on inimese elus pikk aeg, hea ettevõtte ajaloos on see lühike periood. Hansapank alustas oma tegevust veel Nõukogude rubla ajal, kasvades välja Tartu Kommertspanga filiaalist. Hansapank on lühikese ajaga turule toonud palju uusi pangandustooteid, olgu need siis ise välja mõeldud, välismaalt üle võetud, teistelt pankadelt kopeeritud ja paremini tehtud või tooteid massilisemalt müües. Hansapank on suutnud teenused ka kasumit teenima panna erinevalt paljudest teistest Eestis tegutsenud pankadest.

Suur tootevalik ja panga kindlus on aidanud pangal kasvada orgaaniliselt ehk kasvanud on nii klientide arv kui tegevus. Hansapank on suutnud ka läbi viia edukaid liitumistehinguid, mis on taganud tegevusmahtude hüppelise kasvu. Põhitegevusega mittesobivad operatsioonid, nagu näiteks kahjukindlustus, on Hansapank maha müünud.

Hansapanga kasv hakkab järjest enam tulema Lätist ja Leedust, Eestis jääb kasvutempo madalamaks. Tänu Taupomasise pangaga tegelemisele on Hansapangal võimalik järsk ja võimas tung Leedu pangandusturule. See on võib-olla Hansapanga viimane suur ostutehing, mis edaspidi asendub orgaanilise kasvuga. Võimalik, et viie aasta pärast tegutseb Hansapank juba ka Poola või Venemaa turul. Mis saab Hansapangast suuromaniku Swedpanga ja SEBi ühinemise järel, peaks selguma lähima aasta jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing