20 juuli 2001

Vanglast vabanenud Ülo Voitka asub tööle ASi Hansa Meedia

Aastaid metsas redutanud ja mitmete kuritegude eest mullu vangi mõistetud Ülo Voitka vabanes veidi enne poolt üheksat eeskujuliku käitumise eest ennetähtaegselt Pärnu vanglast, ütles Pärnu vangla direktori asetäitja Jaan Luberg PM OnlineŽile.

Varem kohtulikult karistamata Voitka lubas kohtus, et rohkem kuritegusid ta toime ei pane ja läheb pärast vabanemist elama ema juurde Valgamaale Tõrva linna.

Vabadusse pääsedes hakkab Voitka nõuandjaks aktsiaseltsis Hansa Meedia, mis teeb filmi 14 aastat metsas redutamisega tuntuks saanud lindpriide vendade Ülo ja Aivar Voitka elust. Filmi tegemine peaks algama järgmise aasta alguses.

Mis saab pärast filmi valmimist, ei osanud Voitka veel öelda. «Siis tuleb uus töökoht otsida,» mainis ta.

Vangis olles käis Voitka maleringis ja treenis spordisaalis, vabadusse pääsemisel lubas ta sportimist jätkata.

Pärnu vangla asedirektori Jaan Lubergi sõnul pole Voitka rikkunud vangla korda ning on kaasvangidega hästi läbi saanud. Asedirektor lisas, et Voitka osales mõnel korral majandustöödel, kuid pidevat tööd tal ei olnud.

Viljandi maakohus mõistis Ülo Voitka mullu novembris varguste, röövimiste, politseinike tapmise ähvarduse, teenistusrelva röövimise ja ebaseadusliku vabadusevõtmise eest kaheks aastaks ja kaheksaks kuuks vangi.

Politsei võttis Aivar ja Ülo Voitka kinni mullu 29. veebruaril Viljandimaal Viiratsis. Kohtule andis Ülo Voitka aru üksi, sest tema venna tunnistas kohtumeditsiiniline ekspertiis süüdimatuks.

Ülo Voitka esitas kevadel armuandmispalve president Lennart Merile, kuid Meri jättis selle juuni keskel rahuldamata, sest Voitka pani toime vähemalt 11 kuritegu ning tema käe läbi kannatasid paljud inimesed.

Hetkel kuum