Kas peab töötuskindlustus olema kohustuslik?

24. august 2001, 00:00

Töötuskindlustust on vaja kohustuslikus korras sellepärast, et reeglina inimesed ei usu Murphy seadust, et kui teil täna läheb hästi, siis olge mureta, homme läheb teil halvasti /---/

Kollektiivne koondamine ei sõltu sellest, kas ettevõttes on 15 või 1500 inimest. Kõige keerulisem ongi määrata ära see piir, kui palju inimesi peab ettevõte koondama, et oleks tegemist kollektiivse koondamisega. (ÄP 24.08.2000)

Ettevõtjad kindlasti ei leia vajadust maksta kollektiivse koondamise eest raha kusagile fondi. Nad saavad koondamistasude maksmisega ise suurepäraselt hakkama ja kui ei saa, siis ongi pankrot. Võib-olla oleks selline sundsäästmine õigustatud ainult pankrottide puhul koondamistasude hüvitamiseks. Ettevõtete pankrotistumise korral on riik sunnitud aastas välja maksma umbes 30 miljonit krooni. Seega ei ole kindlasti õigustatud 0,5% suuruse makse tegemine palgafondist, sest nii kogutavad summad on tunduvalt suuremad. Nii võetakse raha ettevõtetest välja ilma konkreetse eesmärgita. Sellele lisandub 1% töövõtjatelt. (ÄP 24.08.2000)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:49
Otsi:

Ava täpsem otsing