Võlgades vaevlev Hollandi telekomioperaator kahjumis

Peeter Koppel 03. september 2001, 16:20

Seoses kasvanud võlakoormaga, partneri leidmise luhtumise ja riigi tahtmatusega anda laenudele garantiisid teatas raskustesse sattunud Hollandi telekomioperaator KPN 2. kvartali 48 mln eurosest netokahjumist, kirjutab Financial Times.

Eelmisel aastal oli KPN sama perioodiga suutnud teenida 68 mln euro suuruse netokasumi.

Ettevõtte tegevuskasum ning äritulud küll kasvasid, kuid netokahjumi tingisid laenude teenindamise kulud. KPN ei ole siiani suutnud leida meetmeid, kuidas vähendada oma hiiglaslikku 22,8 mld euro suurust võlakoormat.

Äritulud olid kasvanud 2. kvartalis 3,17 mld euroni, mis on 17,5% enam kui mullu samal ajal. Kasum enne intresse, makse ja amortisatsiooni (EBITDA) kasvas aga 3,1% 929 mln euroni. KPN-i hinnangul jääb operaator, mille omanik on 30% ulatuses Hollandi riik, siiski kokkuvõttes kahjumisse.

Reedel kukkus KPNi aktsia 23%, kuna ettevõtte soov ühineda Belgia operaatori Belgacomiga luhtus. Täna kell 16.05 oli KPNi aktsia kaotanud 9,17% ja liikus 2,97 eurol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing