Sulev Oll • 7. september 2001 kell 12:57

Tikkpolt põhjustas paidelaste politseibussi sattumise

Paide elanikud sõitsid täna hommikul Väätsale tööle ja kooli politsei konvoibussiga, sest AS EVA TRANS liinibussil avastati politseioperatsiooni «Omnibuss» käigus ratta purunenud tikkpolt, kirjutab Postimees Online.

Et kümmekond inimest, kes bussiga Väätsale tööle ja kooli pidid minema, sinna minemata ei jääks, sõidutati nad sihtkohta Järva politseiprefektuuri konvoeerimisbussiga. Politseibuss võttis Väätsalt peale ka seal liinibussi oodanud inimesed, kes soovisid sõita Paidesse.

Kokku kontrollis politsei Paides 19 liinibussi. Neist viis saadeti erakorralisele tehnoülevaatusele. Ühel Pärnusse suunduval Volvol olid rattapoldid nii lahti, et politseinik võis neid sõrmedega keerata, rääkis Paal. Pärnust tuli reisijatele järgi teine buss.

Paljudel bussidel puudusid juhised, kuidas peab pärast liiklusõnnetust tegutsema. Puudus oli ka tulekustutitest ning haamritest, millega saab avarii korral klaasi katki lüüa.

Hetkel kuum