Tartu Tamme kooli õpetaja ehitab tervisekeskust

10. september 2001, 08:33

Tamme gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Andres Kirss ehitab koos firma Küte ja Ehitus omaniku Andres Valdmaaga Tartu Maja külje alla ujulaga spordi- ja terviseklubi, kirjutab Tartu Postimees.

Valdmaa ja Kirsi firma Tervisekeskuse Halduse OÜ spordi- ja terviseklubi Arena võtab enda alla kolm korrust Tartu Maja endises tervisekeskuses, mis on ligi kümme aastat seisnud tühjana.

?Omal ajal Olari Taali ehitatud tervisekeskuses oli lisaks ujulale ja saunale ka meditsiinikeskus,? meenutas Andres Kirss. ?Üheksakümnendate aastate alguses läks keskuse pidamine Tartu Majale kalliks.?

Plaani järgi 1. oktoobril uksed avava Arena 22 meetri pikkune kahe rajaga ujula on ehitatud ümber vanast basseiniaugust. Lisaks sellele lõpetavad ehitajad praegu lastele mõeldud viie ja poole meetri pikkuse basseini viimistlust.

Nagu oktoobris avatavas Turu tänava Aura veekeskuses, on ka Arenas moodne vee ringvoolu süsteem. Kinnine süsteem laseb aeg-ajalt osa vana vett välja ning pumpab värsket asemele. Põhiosa veest pöörleb pidevalt läbi filtrite, mida puhastatakse iga kümne päeva tagant.

Tartus on praegu Tartu Postimehe andmeil viis töötavat avalikku ujumisbasseini, mille pikkus küünib 15 meetrist 25 meetrini.

Kirss märkis, et Arena spordikeskusele peaks lisama populaarsust mitmekülgsus: ujulakompleksis on meestele soome ja naistele aurusaun, ülemisel korrusel on jõusaal ning aeroobikasaal, aasta lõpuks valmib seinatennise saal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing