Kadi Heinsalu • 13. september 2001 kell 4:37

USA räägib kangelastest lennul nr 93

Meedia räägib järjest enam kaaperdajatele vastu hakanud reisijatest Pennsylvania lennul nr 93, mis kukkus alla Pennsylvania lähedal, selle asemel et kukkuda USA presidendi suvekodu Camp Davidi peale.

Sellest lennukist võtsid lähedastele mobiiltelefonikõnesid mitmed reisijad, kes kirjeldasid nugadega ja punases kastis pommiga araabia mehi ja teatasid lõpuks, et osa neist kavatseb terroristidele vastu hakata.

Reisijad rääkisid, kuidas lendurikabiinist oli kuulda läbi avatud mikrofoni käsklust ?Get out of there? (Kao siit minema) ja pärast seda öeldi aktsendiga inglise keeles: ?There is a bomb on board. This is the captain speaking. Remain in your seat. There ise a bomb on board. Stay quiet. We are meeting with their demands. We are returning to the airport.?

Maapeal olevad sugulased andsid telefonitsi lennu nr 93 reisijatele teada, mis juhtus WTCga.

Üks reisija, Jeremy Glick, kes lendas koos oma kahekuuse poja Emersoniga, helistas oma naisele ja andis neile sündmusi edasi päris kaua. Tema perekond helistas samal ajal teise telefoniga politseile ja Glick sai rääkida otse New Yorgi politseiga.

Hetkel kuum