Lennujaamast kadus 6,5 mln väärtuses eksootilist valuutat

ÄP 26. september 2001, 00:00

Valdavalt oli kotis eksootiline valuuta, mille vahetamine ärataks valuutavahetuspunktis kohe tähelepanu, ütles Tavidi juhataja Kuno Rääk.

?Kotis oli ainult välisvaluuta ? Küprose naelad, Kreeka drahmid, Poola zlotid ning ka Saksa marku,? rääkis Rääk. ?Ma ei saa kindlalt väita, et tegemist on varguse või rööviga, võib olla ka lihtsalt mingi arusaamatus.?

Rääk ütles ka, et kuigi rahasumma on päris suur, ei mõjuta see siiski Tavidi igapäevategevust.

Eile kell 10.15 maandus Tallinna lennujaamas Kopenhaageni lennuk, mille pardal oli cargo-saadetiste seas ka valuutavahetusfirmale Tavid saadetud inkassatsioonikott. Cargo-laos avastati aga, et kott, milles oli esialgsetel andmetel umbes 6,5 miljoni krooni väärtuses valuutat, on kadunud.

Politseiameti pressibüroo juhataja Indrek Raudjalg ütles, et kott rahaga kadus teel lennukist cargo lattu. Raudjala teatel on teada kahtlusaluste ring ning nende seotust juhtumiga selgitatakse.

ASile Tallinna Lennujaam turvateenust osutava ESSi avalike suhete direktori Indrek Lindsalu kinnitusel polnud firmal eile lennujaamas kaduma läinud 6,5 miljoni kroonise väärtusega valuutat sisaldanud koti valvamise kohustust.

?Me küll jälgime lennujaamas toimuvat, aga konkreetse kauba turvamist meilt tellitud polnud,? ütles Lindsalu. Seega ei laiene ESSile ka vastutus kadunud kauba eest.

Lindsalu kinnitusel osutab Falcki kaubamärgi all turvateenust osutav ESS politseile uurimisel igakülgset kaasabi. Kas valuutakoti kadumine jäi turvakaamerate vaatevälja, ei soovinud Lindsalu täpsustada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing