Palts kutsus üles presidendi auks riigilippe heiskama

08. oktoober 2001, 09:23

Vastavalt linnapea Tõnis Paltsu pöördumisele Harju maavanema Orm Valtsoni poole tuleb täna heisata President Arnold Rüütli ametisseastumise auks riigilipud, teatas Raepress.

<pilt#TonisPalts.jpg#Tallinna linnapea Tõnis Palts#160#200#0> Linnapea kirjutas oma pöördumises, et täna on Eestimaal võimalus tähistada harukordset sündmust - esimest korda Eesti ajaloos annab ametit lõpetav Eesti Vabariigi president ameti üle järgmisele ametisse valitud riigipeale.

<pilt#ArnoldRyytel.jpg#Arnold Rüütel saab täna presidendiks#146#200#0> 'Tänagem vääriliselt ametist lahkuvat riigipead ning näidakem üles oma lugupidamist, austust ja uhkust ametisse astuva presidendi suhtes. Riigi kodanik number üks esindab meid parimal võimalikul moel kogu maailmas. Andkem presidendile lipuheiskamisega märku tema olulisusest ja vastutusest kogu riigi ja rahva ees. Kaks Eesti rahvusliku iseseisvuse sümbolit - Eesti Vabariigi president ja Eesti Vabariigi sini-must-valge riigilipp peaksid olema lahutamatud,' ütles Palts.

Ühtlasi kutsus Tõnis Palts üles ka teisi Eesti omavalitsuste juhte tähistama seda päeva riigilippude heiskamisega.

Lipud langetatakse päikeseloojangul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing