Raivo Sormunen • 15. oktoober 2001 kell 22:00

Väikeaktsionärid tõid Telekomi alla

Kauplemisaktiivsus jäi eile Tallinna börsil üsna nõrgaks. Kindel liikumissuund ja spekulatiivsete väikeinvestoritega kaasas käiv aktiivsus oli vaid Eesti Telekomi aktsial, mis sulgus 56,75 kroonil ehk 3 madalamal kui möödunud nädala lõpus.

Suurte investorite huvipuudust iseloomustas eile hästi Eesti Telekomi keskmine tehingu maht, mis jäi paarisaja aktsia ehk veidi üle 10 000 krooni piirimaile. Kui vaadata viimase kuu jooksul tehtud tehinguid, siis on näha, et Eesti Telekomi keskmine tehingu suurus jääb kordades maha Hansapangale ning on väiksem isegi Tallinna Kaubamaja omast.

Peamine põhjus on siin suuresti selles, et investorite jaoks, kes vaid Eesti turule investeerivad, on Eesti Telekomi aktsia ainuke aktsia, millega on võimalik lühiajaliselt teenida.

Eilne päev näitas, et Telia uudise mõju Baltimaade telekomiosaluste ostmise kohta hakkab investorites raugema. Samas on Telial aega vaid homseni teatada, kuidas tal Baltimaade telekomiosaluste ülevõtmine sujub.

Mõned päevad on investoritel oodata ka Eesti Telekomi kolmanda kvartali majandustulemusi, mis avaldatakse neljapäeval ning kus Telekom peaks näitama analüütikute prognooside kohaselt marginaalse käibekasvu juures ligi 40st kasumilangust.

Vaikselt jätkati eile kauplemist Hansapanga aktsiaga, mis sulgus 140 kroonil ehk peaaegu samal tasemel kui möödunud nädala lõpus. Eilsest 8,1 mln kroonisest päevakäibest andis Hansapanga aktsia 5,4 mln krooni.

Hetkel kuum