Pärnits: niikaua kui nõudeid kogutakse, on Baltic Food juba tühjaks tehtud

05. november 2001, 11:23

Intervjuu Baltic Food Eesti endise tegevjuhi ja juhatuse liikme Guido Pärnitsaga.

Millises seisus on praegu Baltic Food Eesti?

Kui firmat ei saneerita, on ta pankrotis. Bilansi järgi on see firma maksejõuetu.

Kui suur on Baltic Foodile kuuluva vara väärtus?

Põhiline väärtus on seal immateriaalne, näiteks rendilepingud, turuosa. Rahaliselt ei oska ma selle väärtust öelda. Selge on aga see, et see firma tuleb müüa tervikuna, osadena müüest pole seal eriti midagi väärtuslikku.

Kuidas tekkis firmas praegune kriisiseisund?

Omanikud, kes peaksin investeerima, pole seda teinud. Me tegime investeeringuid nii, et kõigepealt ostsime midagi ära ja siis hiljem saime alles raha. See firma pole kunagi olnud hästi kapitaliseeritud, käibevahenditest on kogu aeg puudus olnud.

Mis firmas praegu toimub?

Ilmselt püüavad omanikud praegu sealt võimalikult palju vara välja kantida. Ma kardan, et niikaua kui hankijad nõudeid koguvad, on Baltic Food juba tühjaks tehtud. Võlausaldajad peaksid kiiresti esitama pankrotiavalduse, et oma õigusi kaitsta, minu teada saaks seda reaalselt teha praegu AS Lehepunkt.
Pankroti korral läheks asi pankrotihalduri kontrolli alla, seevastu praegu tegutseb firmas likvideerija, kes teeb seda, mida omanik ütleb.

Praegu on kujunenud olukord, kus Teie sarjate omanikke, nemad aga näitavad Teie peale. Mis on Teie tegevuse eesmärk?

Tahan teada anda, et kui võlausaldajad kiiresti pankrotimenetluse kaudu pidureid ei tõmba, siis jäävad nad ilmselt oma rahast ka ilma. Samuti tahan ma selgitada, miks on selline olukord üldse tekkinud. Ma ei pea oma tegevust kuidagi ebaeetiliseks.


Pärnits ise viibib praegu Eestist eemal puhkusereisil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing