Tõnis Oja • 5. november 2001 kell 22:00

Dollar ootab 40 aasta madalaimat intressi

Dollari kurss kerkis eile nädala kõrgeimale tasemele, sest investorid spekuleerisid, et USA Föderaalreserv alandab täna toimuval Vabaturu Komitee istungil taas baasintressi. See oleks järjekorras juba kümnes intressikärbe sel aastal.

Uudisteagentuuri Bloomberg poolt läbi viidud küsitluse põhjal usuvad analüütikud, et seekordne intressikärbe tuleb pool protsendipunkti, neljakümne aasta madalaimale tasemele, 2 protsendini. Vaatamata perspektiivile, et intressid on tulemas enneolematult madalad, pidurdavad Ühendriikide möödunud nädalal avaldatud makromajanduslikud näitajad USD järsku tõusu. Markantseimad neist on ilmselt tööhõivenäitajad. Oktoobris vähenes USAs 415 000 töökohta. See on suurim töökohtade kadumine alates 1980. aasta maist. Erinevalt paljudest teistest keskpankadest peab Fed hoolitsema ka tööhõive eest.

Hetkel kuum