Ülar Lauk • 15. november 2001 kell 10:58

Torino Juventus läheb 17 miljoni fänni toetusel börsile

Itaalia jalgpalliklubi Juventus (Torino), mis kuulub autokompaniid FIAT omavale perekond Agnellile, plaanib selle aasta lõpul või järgmise algul minna börsile, kirjutab Financial Times.

Juventus toob ära uurimused, mille järgi klubil on maailmas 17 miljonit üle 14-aastast fänni, samal ajal kui Madridi Realil olevat neid 15 mln ja Manchester Unitedil 13,4 mln. Iseküsimus on aga see, kui populaarsed saavad klubi aktsiad olema investoritele.

Teiste börsil olevate jalgpalliklubide aktsiad on viimase kahe kuu jooksul langenud, sest olukorra halvenemine reklaamiturul on tekitanud kartusi, et klubisid sunnitakse ümber vaatama ülekandelepinguid televisiooniga. Itaalias näiteks otsustasid kaks kaabelTV võrku ühineda, sest mõlemad kandsid suuri kahjumeid eelkõige tänu hiigelsuurte jalgpalliülekannete hindadele.

Juventuse peadirektor Antonio Giraudo ei karda lepingute pärast, väites et nende leping kaabelTVga kestab 2005 aastani.

Juventus loodab, et klubi hakkab börsil maksma sama palju kui Manchester United, mille turukapitalisatsioon on 600 mln eurot (tipus olles maksid klubi aktsiad 2000.a. kaks korda rohkem), AS Roma ja Roma Lazio maksavad kumbki 170 mln eurot, sama suur on ka Dortmundi Borussia turukapitalisatsioon. Saksa klubi läks börsile oktoobris ja tema aktsiad on langenud umbes veerandi võrra.

Juventusel on eelmise hooaja puhaskasumina ette näidata 5,8 mln eurot, sissetulekud kokku olid 173,4 mln eurot. Sel hooajal müüs klubi maailma ühe parima jalgpalluri Zineddin Zidane Madridi Realile 75 mln euro eest ning jättis suure osa sellest rahast alles, et näidata aasta lõpul klubi sissetulekuid võimalikult rohkem.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2001/11/15-28-01.html>

Hetkel kuum