Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudteel jõudsid läbirääkimised ummikseisu

  Eesti Raudteelaste Ametiühing saatis oma kirjas AS Eesti Raudteele konkreetsed nõudmised, kus tehti ettepanek, et AS Eesti Raudtee sõlmiks raudteelastega kokkuleppe, milles kollektiivlepingu lisaks oleks võrdse juriidilise jõuga sotsiaalprogramm.

  Sotsiaalprogrammi sätete täitmise korral AS Eesti Raudtee poolt tagaks ametiühing koondamiste ajal töörahu.
  Kuigi AS Eesti Raudtee ja Eesti Raudteelaste Ametiühing on läbirääkimistel jõudnud mitmete oluliste kokkulepeteni sotsiaalprogrammis, on lahendus siiski leidmata osades raudteelastele olulistes punktides.
  Raudteelased nõuavad sotsiaalprogrammis, et tööd jätkaks Tapa Veduridepoo, et koondatavate arvud oleksid ametiühingute ja tööandjate vahel kooskõlastatud ning lepingu lisas oleks fikseeritud, et AS Eesti Raudtee koondab 2002. aastal mitte üle 350 AS Eesti Raudtee töötaja.
  Ametiühingud soovivad tööandjalt kirjalikku informatsiooni täiend- ja ümberõppe võimalustest tööandja kulul ning AS Eesti Raudtee vakantsetest töökohtadest. Samuti soovitakse tööandjalt ka reaalset koolitust ja ümberõpet.
  Kuna selle lepingu sõlmimine on äärmiselt oluline töötajate garantiide ja samuti riigi seisukohalt, siis tahavad raudteelased pöörduda peaministri poole. Raudteelased teevad peaministrile ettepaneku kohtuda selle küsimuse arutamiseks. Oma lõplikud seisukohad on esitatud ka tööandjale.
  Raudteelased on veendunud, et tekkinud olukorda on võimalik lahendada nüüd vaid riigi jõulisel sekkumisel. Olukord Eesti Raudteel on muutunud plahvatusohtlikuks ja juba valmistutakse protestiaktsioonideks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Raha kaasamine on maailma turgudel langenud veerandi võrra
Raha kaasamine aktsiaemissioonide, võlakirjade ja laenude abil on maailma finantsturgudel kukkunud 25%, jõudes tagasi 2019. aasta tasemele.
Raha kaasamine aktsiaemissioonide, võlakirjade ja laenude abil on maailma finantsturgudel kukkunud 25%, jõudes tagasi 2019. aasta tasemele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.