• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enroni aktsia tõusis üle 40 protsendi

  Soome. Helsingi üldindeks HEX langes kella 18.30ks 1,49 protsendi võrra 8111,55 punktini.
  Nokia teatas esmaspäeval 1 mld dollarilisest (17,7 mld kroonisest) tehingust USA suuruselt teise mobiiltelefonioperaatori Cingular Wirelessiga. Nokia aktsia oli kella 18.30ks langenud 1,65 protsendi võrra 25,67 euroni.
  Sonera aktsia 3,11protsendilise languse põhjustas uudis selle kohta, et Sonera ja Hispaania Telefonica Movilesi ühisettevõttel Quam on Saksamaal probleeme Deutsche Telekomi (DT) ja Vodafone?iga. Nimelt ei saa DT ja Vodafone kliendid helistada Quami klientidele. Kell 18.30 oli aktsia hind 5,61 eurot.
  Suure languse tegi läbi keemiaettevõtte Kemira aktsia, mis langes üle 25 protsendi. Languse põhjustas Soome valitsuse otsus mitte müüa 56protsendilist osalust Rootsi ettevõttele Industri Kapital. Esialgne otsus osaluse müümise kohta tehti augustis.
  Ameerika aktsiaturud alustasid kauplemist teisipäeval miinuses.
  Pankrotistumise äärel olev energeetikahiid Enron teatas, et nõuab Dynegylt, kes pidi esialgsete plaanide kohaselt Enroniga ühinema, välja 10 mld dollarit (176 mld krooni). Eneroni aktsia tõusis kella 18.30ks 42,31 protsendi võrra 0,37 dollarini. Dynegy aktsia langes 6,43 protsendi võrra 28,40 dollarini.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes kella 18.30ks 1,21 võrra 9731,76 punktini, S&P 500 langes 0,94 võrra 1128,78 punktini ja Nasdaq kukkus 1,25 võrra 1906,37 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
USA aktsiaturg lõpetas jaaninädala ralliga
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Vene Teater otsib sõjakeerises rahupunkti. "Lapsed ei pea teadma, mis on sõda ja surm"
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.